NR1. ONLINE BIZTOSITÁS
BALESETI ADÓ MINDEN AMIT TUDNI KELL

A baleseti adóról ugyan még nem született végső döntés mégis számos találgatás látott napvilágot az új adónemről! Röviden és közérthető módon összegyűjtöttük amit a baleseti adóról tudni lehet!

Mi a baleseti adó?

A törvénytervezet alapján a baleseti adó, egy 2012-től újonnan bevezetésre kerülő adónem, amelyet várhatóan novemberben fogad el az Országgyűlés. Ezt az adót minden gépjármű üzembentartónak meg kell fizetnie attól függetlenül, hogy korábban okozott e már balesetet, kárt vagy sem másik autós társának.

A törvény javaslat itt megtekinthető!

Mekkora az adó mértéke?

A jelenlegi törvénytervezetben a baleseti adó egységesen a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás éves díjának 30%-a lesz. Az adó alapja az éves kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díj, ide értve a Kgfb. tv. szerint megállapított fedezetlenségi díjat is. Így különösen érdemes figyelni a KGFB árak alakulását, ugyanis minden egyes a kötelező biztosítás díján megtakarított forinttal az adóból is spórolni lehet. Egyelőre a tervezet alapján az adónak nincs felső limitje, de erre vonatkozóan még folynak az egyeztetések, legfőképp a teherfuvarozók növekvő terheire tekintettel.

A kalkulátorunk által mutatott díjak már tartalmazzák az adót?

Nem, a kötelező biztosítás kalkulátoraink által mutatott biztosítási díjak baleseti adó nélküli díjak. Mivel a törvény még nem került elfogadásra. A jelenlegi helyzet alapján, a kalkulált és megkötött díjakhoz képest, a biztosító által küldött számlán / csekken egy magasabb összeg fog sajnos szerepelni.

Ki fizeti az adót? Az autós, vagy a biztosító?

A tervezett adó minden gépjármű üzembentartót érint, mert az adó várhatóan a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás díjából számítják ki és az adó fizetésére az kötelező biztosítást fizető autós a kötelezett. A biztosítók az adót a biztosítási díjjal együtt szedik be, annyi részletben amennyiben az üzembentartó a KGFB díjat fizeti.

Hogyan kerül beszedésre?

Az adó beszedésa a biztosítók feladata. Mivel a november 1-én megjelenő tarifákban nem lesz még az adó beépítve, a biztosítók az adót a biztosítás számlán, külön soron feltüntetve szedik majd be.

Mikortól kerül bevezetésre?

Várhatóan 2012. január 1-től kerül bevezetésre. Azok az ügyfelek, akiknek biztosítási évfordulója évközben van, szintén január 1-től, arányosan napra vetítve fizetik majd az adót. Az adó nekik is a biztosítási díjbekérőkkel, csekkekel együtt, a fizetési ütem szerint érkezik majd.

Tehát ezek tudatában javasoljuk azon gépjármű tulajdonosoknak, akik 2010. január 1 előtt vásárolták autójukat, hogy mindenképpen ellenőrizzék biztosításuk díját és kössék meg új kedvezőbb díjszabású biztosításukat, mert minél kevesebb a biztosítási díj, annál olcsóbb lesz a baleseti adó feltehetően így ennél jobb érv nem is kell arra, hogy spóroljon. Számoljon velünk gyorsan és egyszerűen. 3 perc alatt kiszámolhatja kötelező biztosításának díját. Kösse meg nálunk kötelező biztosítását MOST!

<vissza

Új szolgáltatásunk: Vállaljuk, hogy az Ön otthonában Budapesten újonnan vett járművére segitünk megkötni vagy átkötni biztosítását.Szakszerű, képzett kollegánk megköti személyesen az önnek leginkább megfelelő biztosító társaság ajánlatát otthonában kényelmesen.
Részletek....
©2010 Rabóczki Sándor. All Rights Reserved