NR1. ONLINE BIZTOSITÁS
KÖTELEZŐ BIZTOSÍTÁS NÉLKÜL BÍRSÁGOT KAPUNK!

Az autó forgalomba helyezésekor, használt gépjármű vásárlásakor, ahhoz, hogy át tudjuk írni járművünket az okmányirodán csak úgy lehetséges, ha Ön rendelkezik kötelező felelősség biztosításszerződéssel. Amennyiben egy közúti ellenőrzés folyamán, nem tudja bizonyítani, hogy van érvényes kötelező biztosítás szerződése, bírságot kaphat, feljelenthetik az intézkedés során a rend szigorú őrei. Ha Ön nem rendelkezik kötelező biztosítással, de kárt okoz, az okozott kár megtérítése Önre hárul teljes mértékben illetve személyi sérülés után is ön felel teljes mértékben anyagilag a kártérítési perek után is teljes vagyonával felel!

Mindig tartsa magánál a befizetett csekket, a befizetést igazoló egyéb bizonylatot, vagy a biztosítójától kapott igazoló szelvényt, de akár a biztosítási zöldkártya is megfelelhet az ellenőrzés folyamán. Fénymásolt igazoló szelvényt nem fogadnak el a rendőrök közúti igazoltatás során.

Amennyiben nincs Önnél a biztosítás meglétének igazolására alkalmas dokumentum, a következőkre számíthat:

 • az igazoltató rendőrtől függ, hogy büntetést ró ki (feljelentést tesz), vagy csak figyelmezteti Önt a biztosítás hiányára
 • a bírság Érvényes gépjármű-felelősségbiztosítási szerződés nélküli vezetés az üzembentartó, akinek gépjárműve érvényes kötelező felelősségbiztosítás nélkül vesz részt a közúti forgalomban, százezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

Mi történhet, ha nincs érvényes kötelező biztosítása?

 • bírságra, amely akár 100.000 Ft-ra is terjedhet
 • a kötelező biztosítás megkötésekor fedezetlenségi díjat (MABISZ díj) kell fizetnie, az adásvétel napjától kezdődően, vagy az előző kötelező biztosítás díj nem fizetésének napjától, az adott dátumig visszamenőleg.
 • az autóját a kötelező biztosítás megkötéséig, kivonhatják a forgalomból, mivel az Okmányiroda központilag a BM rendszer alapján állapítja meg, hogy Ön rendelkezik-e érvényes szerződéssel. Mely intézkedés során a rendőr bevonhatja, a gépjármű forgalmi engedélyét illetve rendszámát ameddig érvényes szerződéssel nem rendelkezik, és nem tudja igazolni, hogy kötelező felelősség biztosítással rendelkezik.

Mit tegyen, hogy ez ne forduljon elő?

  • Fizesse be időben a biztosítási díját.
  • Ha nem kapta meg biztosítójától a csekket, az nem mentesíti Önt a díj megfizetése alól, ezért a biztosító ügyfélszolgálatánál kérheti, a sürgősségi csekk küldését és a postázási cím egyeztetését.

  Azt javasoljuk tehát, hogy mindent kövessenek el azért, hogy esetükben ne álljon elő az, hogy nem rendelkezek kötelező biztosítással, erre ne egy közúti igazoltatás közben derüljön fény, legyen, figyelmes kövesse mindig figyelemmel kötelező biztosításának alakulását.

  Ha a befizetési csekk nem érkezik meg, a banki átutalás, inkasszó nem történik meg a fizetési határidőt megelőzően, akkor feltétlenül vegyék fel a kapcsolatot biztosítójukkal, illetve bankjukkal és jelezzék a problémát.

  Ha pedig hosszabb ideig nem használják a járművűket és nem akarnak erre az időszakra biztosítási díjat fizetni, akkor a közlekedési hatóságnál vonassák ki ideiglenesen a járművet a forgalomból, ugyanis csak ez esetben mentesülhetnek a díjfizetés terhe alól erre az időszakra.

  Kötelező biztosítás nélkül ne használja soha gépjárművét!  Mi mindenben tudunk segíteni, a kivonásban, használt autó átírásában, a biztosításkötésben, lemondásában, annak szüneteltetésében. Hívjon az alábbi telefonszámom és rendelje meg akár e szolgáltatásunkat is a 0630/339-00-18 számon vagy kösse meg online biztosítását. Ne habozzon!

  <vissza

Új szolgáltatásunk: Vállaljuk, hogy az Ön otthonában Budapesten újonnan vett járművére segitünk megkötni vagy átkötni biztosítását.Szakszerű, képzett kollegánk megköti személyesen az önnek leginkább megfelelő biztosító társaság ajánlatát otthonában kényelmesen.
Részletek....
©2010 Rabóczki Sándor. All Rights Reserved